Включи се!

Включи се!

Асоциацията работи целогодишно за каузата, като всеки има възможност да помогне с каквото може – набиране на средства за лечение, повишаване на здравната култура и информираност на населението, както и популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи. Подкрепа оказват и лекари в различни области, онколози, гинеколози, мамолози, специалисти по вътрешни болести, дерматолози и др.

И вие може да се включите в нашата благотворителна кампания и да дарите усмивка на онкоболен. Как?

    • Можете да дарите коса (ако косата Ви отговаря на определени изисквания)
    • Можете да дарите средства за изработване на перуки. Дарителската сметка в лева на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега” е Unicredit Bulbank BG20UNCR70001520786856
  • Можете да заведете приятел/роднина/колега на профилактичен преглед

Допълнителна информация за даряването на коса

ВАЖНО: Моля, прегледайте цялото съдържание на тази страница, преди да отрежете косата си за дарение. Прочетете целия текст до края на страницата, както и този във формуляра за дарение на коса, за да се запознаете с конкретна информация за отрязването на косата, изпращане и подробности за дарението.

Преди да изпратите дарението си – моля попълнете този формуляр за дарение на коса. Благодаря!

Нашата продукция и процеса по дарение на перуки:

СТЪПКА 1: Получаваме вашето специално дарение в нашия център за коса „Промени живота си сега” на адрес София, ул. „Дамян Груев” 46.

СТЪПКА 2: Всички дарени коси трябва да минат през качествен контрол във фабриката, която произвежда медицински протези – перуки, специално за реципиентите (получателите) в програмата „Промени живота си сега”. Само 50% от дарените коси преминават изискването за качество, защото повечето от дарената коса, която получаваме, е твърде къса, боядисана, накъдрена или химически обработена по друг начин. Това прави дарената коса проблемна за фабриката за производство на медицински перуки. Всички негодни коси се връщат на изпращача. ЗАБЕЛЕЖКА: За изработката на една медицинска перука за дарение на жена или дете, болни от рак или страдащи от загуба на коса, са необходими около 6 дарения с правилната дължина (над 30 см. и повече) от коса, която не е боядисвана, накъдрена или по друг начин химически третирана.

СТЪПКА 3: Моля, не изпращайте объркани или мръсни коси. Боядисвани или къносвани коси също затрудняват процеса на работа и няма да бъдат използвани. Всички негодни коси се връщат на изпращача!

СТЪПКА 4: Косата трябва да е измита, преди да я отрежете, след това разделена на малки сектори, вързана с ластици и поставена в прозрачен плик с горепосочения формуляр.

СТЪПКА 5: Моля, ако желаете сертификат за дарение, го посочете в попълнения формуляр.

СТЪПКА 6: Имайте предвид, че косите се складират и уеднаквяват по структура, цвят и дължина, докато си пасват с прическата, цвета и структурата на косъма на получателя.

СТЪПКА 7: Асоциацията ще Ви уведоми с обаждане или имейл, когато косата Ви отиде за обработка. Процесът може да отнеме години поради хилядите дарения.  Телефонът Ви ще бъде даден на получателя и ако той е в състояние, може да Ви се обади или да се срещнете с него. Имайте предвид състоянието на болните!

СТЪПКА 8: Имената на дарителите се публикуват със снимка на болния във Фейсбук страницата на Асоциацията. Моля, следете публикациите и ако искате да станат достояние и на други ваши приятели, се тагнете.

СТЪПКА 9: Всички болни жени получават пермаментни вежди от Магама безплатно.

СТЪПКА 10: Ако се намерят фирми спонсори или физически лица, които желаят финансово да спонсорират производството на протезите за медицински перуки, изработката и удовлетворяването на повече болни ще е по-бързо и по-достъпно за хората, страдащи от онкологични заболявания. Разходите за производството на една медицинска перука са 250 лв. Това включва труд, материали, наеми, телефони, транспортни разходи, митнически, правни лицензии и сертификати, административни разходи, както и ДДС.

Разходите се заплащат от получателя, но ако има желание, дарителят също може да заплати сумата. Времето за изработка на една перука е около 3 до 4 седмици. Изработката става в момента от трима доброволци перукери, които жертват от времето си за каузата. В момента разходите за деца до 18-годишна възраст и социално слаби са безплатни и се поемат изцяло с лични средства от основателя. Затова се обръщаме с молба към всички, които биха искали да помогнат за осигуряването на безплатни медицински перуки за нуждаещите се жени и деца, болни от рак и загуба на коса. Ние ще направим медицински перуки с логото на вашата компания или име на физическото лице като пришит етикет вътре в основата на перуката. Ние ще дарим протезата от името на компанията Ви или Вие сами може да дарите тези перуки на вашите реципиенти, жени или деца, болни от рак или загуба на коса. Това би бил чудесен и благороден жест от страна на вашата фирма. Всички дарители на коса, финансови поддръжници и спонсори – моля, уверете се, че сте се отбелязали с tag в нашата Facebook страница, така че всеки да може да види вашата щедра постъпка. След като получите сертификат за благодарност, моля не забравяйте да се тагнете на нашата Фейсбук страница, така че това да вдъхнови и други, които могат да помогнат и подкрепят нашата неправителствена организация със своите дарения.

За допълнителни въпроси може да се обадите на телефон 0700 900 74